maanantai 13. kesäkuuta 2011

Vaajakosken Kuningaskalastaja 1.osakilpailu 11.-12.6.2011

Lämmin ja tyyni sää takasi loistavat olosuhteet niin kalastajille kuin kalastajia vainonneille itikoille ja mäkäräisille Vaajakosken Kuningaskalastaja –cupin 1. osakilpailussa. Ilmanpaineen muutokset saderintaman lähestyessä sai myös kalatkin innostumaan kalastajien vieheistä. Tyyni keli suosi etenkin jigausta harrastaneita kisailijoita. Tuntuma siiman päähän säilyi ja tärpit olivat hyvin havaittavissa. Kilpailuun osallistui 11 aikaisemmilta vuosilta toisilleen tuttua joukkuetta, joten hyvä tunnelma oli taattu pienen huumoripitoisen vinoilun kera.

Kilpailun ensimmäiset kalat nostettiin heti kilpailun alussa. Virran puolelta saaliiksi saatiin muutama alamittainen taimen ja suvannoista jigillä pieniä kuhia. Kellon lähestyessä puoltayötä kala aktivoitui entisestään ja tapahtumia oli kaikilla kisailijoilla runsaasti. Parhaimmat tapahtumat osuivat n. puolentoista tunnin sisään Kalle Kuikan ja allekirjoittaneen veneeseen. Veneeseen nousi tuona aikana kolme kisamitoissa olevaa kuhaa ja taimen suurimman kuhan ollessa reilusti päälle kahden kilon. Taimenkin jallitettiin komeasti kesken salakka-ajon jigillä. Puolenyön molemmin puolin kisailijoiden veneissä käytettiin todennäköisesti pitkälti toista sataa kalaa, sen verran hyvällä otilla tuntui olevan. Jostain kumman syystä mitalliset kalat kuitenkin tuntuivat välttelevän muita joukkueita.

Kalan syönnin rauhoittuessa laitettiin evästä kisailijoille. Tarjolla oli tällä kertaa perinteisten makkaroiden lisäksi lihavartaita, jotka tuntuivat maistuvankin. Evästauon jälkeen jatkettiin kalojen kiusaamista. Kala oli aamuyöstäkin vielä kohtuullisesti otillaan, mutta kovin montaa punnitukseen kelpuutetavaa kalaa ei tuona aikana noussut. Kellon kääntyessä aamun puolelle, aktivoituivat myös isommat kalat ja kisakaloja nousi tasaisesti. Aamun parhaat yksittäiset pisteet antanut lähes kahden kilon kuha osui jälleen em. venekunnalle.

Yhdeksän aikaan aamulla kokoonnuttiin Paloniemeen hyvin valvotun yön jälkeen syömään loput eväät ja jakamaan palkinnot. Kisan voittajille tarjolla oli melko kattava setti jigikalastusvälineistöä niin hauelle, ahvenelle kuin kuhallekin. Toiseksi tulleet kuittasivat 5 kpl Lappia-vaappuja sekä kolmanneksi tulleet kuhapilkkisetin, johon sisältyi vapa, hyrräkela, siima sekä 2 kpl tasapainoja. 

Kisan voitti ”kevyellä” erolla muihin Kalle Kuikka ja allekirjoittanut joukkueellaan Huikka 1. Yli 40 000 pisteen tulos ei jättänyt tällä kertaa jossiteltavaa muille. Saalis koostui taimenesta, neljästä kuhasta, neljästä hauesta sekä kahdesta ahvenesta. Toiseksi tuli Marko ja Anssi Kuikka joukkueella Huikka 2 ja pisteitä hiukan yli 11 000. Heillä saaliissaan oli kaksi kuhaa ja kaksi haukea. Kolmanneksi sijoittuivat Janne Mäkinen ja Jani Hakkarainen joukkueella Vastarannan hauki. Saaliina oli kaksi kuhaa ja hauki. Kaikkiaan seitsemän joukkuetta toi kalaa punnitukseen. Punnittujen kalojen yhteispaino oli yli 36 kg ja ne koostuivat yhdestä taimenesta, kahdestatoista kuhasta, kahdeksasta ahvenesta sekä yhdestätoista hauesta.

Seuraava osakilpailu käydään 16.-17.7. klo 21 alkaen. Aivan varmaa on, että ainakin allekirjoittaneen osalta kesän sattumakalat on saatu ja kalakiintiö täysi. Siispä ei muuta kuin kaikki innokkaat hakemaan kalamiehen mainetta, jos ei muuten niin tuurilla. Tervetuloa kisailemaan rennossa seurassa!


Vaajakosken Kuningaskalastaja 2011, 1.osakilpailu 11.-12.6.2011
SijoitusJoukkueOsallistujatPisteet
1.Team Huikka 1Tero Matilainen, Kalle Kuikka41820
2.Team Huikka 2Marko Kuikka, Anssi Kuikka11880
3.Team Vastarannan haukiJani Hakkarainen Janne Mäkinen8910
4.Team KossuMikko Koskinen, Ari Ollikainen8270
5.Team J.K.Juhani Koskinen, Jari Kauppinen6400
6.Team ExtemboreeToni Hämäläinen5700
7.Team HupeliHemmo Hirvonen4880
8.Team KarjalaVille Räihä, Hannes Asikainen0
9.Team KaljastajatMika Lempinen, Mikko Takkinen0
10.Team AlaAnssi Nyman 0
11.Team JumppazJari Tiainen0



Tero Matilainen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti